fbpx

Web Sitesi Türleri Nelerdir?

Sosyal Medyada Paylaşmak İçin:

Web Site Türleri
İçerik Tablosu

Size ait bir web sitesi oluşturmak, dijital olarak varlığını ortaya koymanın bir yoludur. Müşteriler, bir web sitesi olan şirketlere daha çok güvenirler.

Evet, bir web siteniz varsa daha çok tercih edileceksiniz.

Fakat, öncelikle şuna karar vermelisiniz: Ne tür bir web sitesi oluşturacağım?

Eğer işinizi yeni kurmaya başladıysanız, bu sizin için cevaplaması zor bir soru olma ihtimali vardır. Bu konuda kararsız olabilirsiniz veya hiç fikriniz olmayabilir. Tam olarak istediğiniz tasarımları bulmak, size sıkıcı gelebilir.

Yine de tasarımınız doğru olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre müşteriler, içerik veya düzeni yeterli bulmazlarsa, bir web sitesiyle etkileşim kurmayı bırakıyorlar. Bu konuda, ziyaretçilerinizin profiline göre bir tasarım geliştirmek iyi olacaktır.

Bu yazımızda, size web sitesi türlerini tanıtacağız ve böylece müşterileriniz için en doğru olanı seçebileceksiniz!

Oluşturabileceğiniz Web Sitesi Türleri

İhtimalen, farklı türde web siteleri deneyimlemişsinizdir. Ancak kendi siteniz söz konusuysa , öncelikle bu türlerden hangisini oluşturacağını bilmelisiniz.

İşte size bir liste hazırladım!

  • Blog Web Sitesi
  • E-Ticaret Web Sitesi
  • İş Web Sitesi
  • Kişisel Web Site
  • Etkinlik Web Sİtesi
  • Portföy Web Sitesi
  • Çevrimiçi Forum
  • Üyelik Web Sitesi
  • Bilgilendirici Web Site
  • Kar Amacı Gütmeyen Web Sitesi

Şimdi bu sitelerin özelliklerine, daha detaylı bakalım.

1. Blog Web Sitesi

Bloglar oldukça yaygın web site türlerinden biridir. Muhtelemelen onlarla karşılaşmışsınızdır! Bunlar, düzenli şekilde güncellenen, çevrimiçi bilgilendirici sayfalardır.

Çeşitli konularda olabilir. Her koşulda, bir kişi veya küçük bir grup tarafından yönetilir. Blogların dilleri genellikle çok resmi olmamakla birlikte, onlardan para kazanmak son dönemlerde popüler hale geldi.

Peki sizin ziyaretçileriniz, bu sohbet dilinde yazılmış bilgilendirici yazıları okumak için uygun mu?

2. E-Ticaret Web Sitesi

İnternet üzerinden ürün satmanızı sağlayan bu web siteler, çevrimiçi mağaza olarak da bilinir. Sizin web mağazanız,

  • Bağımsız bir site olarak yürütülebilir
  • Başka tür sitelerde etiketlenebilir

Burada dikkat etmeniz gereken bir şey var, müşterilerinize satın alım için güvenli bir ortam oluşturmalısınız. Ekstra birkaç güvenlik önlemi almak, sizi üst sıralara taşıyacaktır.

E-ticaret web sitesi kategori sayfaları ve işletme bilgilerini içeren menü çubukları gibi özelleştirilebilir sekmeler içerir.

Olası bir sorunda onların size ulaşmasını sağlayın ve onlarla tartışmayın. Müşteri her zaman haklıdır!

3. İş Web Sitesi

İster bir danışmanlık sitesi isterse kurumsal bir web sitesi oluşturuyor olun, iş hayatında varlığınızı göstermek için iş web sitesine ihtiyacınız var!

Bu markanın çevrimiçi varlığıdır.

Dikkat etmeniz gereken tasarım özellikleri var:

  1. Sayfanız temiz ve anlaşılır olmalı
  2. Bazı noktalara vurgu yapmak için parlak renkler kullanabilirsiniz ancak bunu çok sık yapmamalısınız.
  3. Web siteniz profesyonel ve resmi bir hava taşımalıdır.

Göz ardı etmemeniz gereken başka bir konu ise: Fotoğraf seçimi.

Fotoğraflarınızın renk seçimi ve logonuz insanları çekmeli, markanızı satacak nitelikte olmalıdır. Kaliteli görsel seçimi oldukça önemlidir.

Bu noktada profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışmanızı söyleyebilirim. Evet, belki bunun bir maliyeti olacaktır ama bu maliyetin sizi yüksek çözünürlüklü görsellerden mahrum etmesine izin vermeyin, profesyonel çalışmak iyidir.

Markanızı ve yaptıklarınızı tanıtan bir dijital alan oluşturmak için özelleştirilebilir web sitesi şablonu kullanabilirsiniz. Ayrıca müşterilerin sizden rahatlıkla randevu almasını sağlayan bir rezervasyon sistemi veya planlama yazılımı da tam size göre olacaktır.

4. Kişisel Web Site

Burada tamamen bireyselsiniz!

Kişisel bir web site şahsi ilgi alanlarınızı ve bireyselliğinizi tanıtmanızın iyi bir yoludur.

  • Hayran web siteleri
  • Hobi web siteleri

gibi kişisel web siteleri oluşturarak, kendinizi dijital ortamda var edebilirsin.

İnsanlar ayrıca sizi merak edecektir ve profesyonel olarak neler başardığınızı görmek isteyecektir. Bunun için, kişisel özgeçmiş sitesi şablonları kullanabilirsin. Bunlar az sonra anlatacağım portfolyolara benzer ancak asıl amaç geçmişteki çalışmaları göstermek değildir. Bu nedenle daha az görsel kullanmanda bir sakınca yok.

Kişisel web siten tek sayfalık bile olabilir!

Önemli olan kendini internet ortamında yeterince iyi tanıtmandır.

5. Etkinlik Web Sitesi

Bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? İnsanları etkinliğinize mi davet edeceksiniz? İşte bu tam size göre.

Bir etkinlik web sitesi, davetten pazarlamaya hatta takibe kadar bir etkinlik planlaması içerir. Siteniz, etkinliğiniz için bir merkezi komutadır ve pazarlama stratejisi içerir. Eğer çok geniş bir kitle istiyorsanız, sitenizi dijital etkinlik yeriniz olarak bile kullanabilirsin. Böylece yüzyüze etklinliğine katılamayacak olan insanlar, burada buluşur.

Çok kalabalık değil mi?

Bu yolu deneyen örganizatörler, kısa sürede çok daha geniş kitlelere ulaştıklarından bahsederler. Fena bir fikir olmayabilir.

6. Portföy Web Sitesi

Bir grafik tasarımcı, sanatçı veya yazar mısınız? Doğru yerdesiniz.

Portföy web sitesi, yaratıcı profesyonellerin çalışma örneklerini birleştirmek veya onları sergilemek için kullandığı bir web sitesi türüdür. Bu şekilde üreticiler işverenlerle buluşur ve daha efektif şekilde eşleşirler. Potansiyel işverenler, becerilerini ve uzmanlıklarını kolayca kontrol etmek için birinin portföyüne yönlenir.

Portföy pek çok açıdan kişisel web sitesine benzemektedir ancak unutma! Burada yaptığın işi detaylandırarak tanıtmalısın. Kim olduğunu daha iyi ifade etmek için bir portföy şablonu kullanmak, işine yarayacaktır.

Özgün olabilirsin, hakkında bölümüne çizimlerini veya küçük animasyonlarını ekleyebilirsin. Burası senin kendini ifade etme alanın!

7. Çevrimiçi Forum

Bu tarz web siteleri, belirli bir ilgi alanı etrafında topluluk oluşturmayı amaçlar. Bu topluluk genellikle kapalıdır, böylece erişim sadece üyelerle kısıtlı olur. Site sahipleri veya işverenler bu strateji ile kar elde ederler.

Kullanıcılar konuları tartışır, deneyimleri karşılaştırır, sorular sorar ve benzer mesleklere, hobilere veya dünya görüşlerine sahip kişilerle etkileşim kurarlar.

İşbirlikçi bir organizasyon için parlak bir fikir, değil mi?

Ayrıca site sahibi ve ziyaretçiler arasında iletişime dayalı etkileşime de izin verir. Çevrimiçi forumun herhangi bir konuyla ilgili olabilir, ancak her koşulda dijital olarak bir araya gelmek için harika bir yerdir.

8. Üyelik Web Sitesi

Bir üyelik web sitesi; ziyaretçilerin hizmetlerine, araçlarına veya kaynaklarına tam erişim elde etmek için kaydolmasını veya bir ücret ödemesini talep eder.

Çevrimiçi dergiler veya yayınlarda, kullanılacak bir web sitesi türüdür.

Okumaya devam mı etmek istiyorsunuz? O halde kaydolmalısınız!

Veya, ek içeriğe sadece üyelerinin erişmesini istiyor olabilirsiniz. Bunun için sadece üyelere açılan özel bir sayfanız olabilir.

Pekala, buraya kadar bizimle geldiniz. Ama bu kapıdan sonrası için üye olmalısın!

Bunu yapmanın pek çok avantajı vardır:

  • Üyeler arasında güven ve bağlılık oluşturur.
  • Gelir akışlarını arttırır.
  • Web sitenizin trafiğini olumlu yönde etkiler.

Bir web sitesi şablonuyla başlayıp, üye alanı oluşturarak devam edebilirsiniz.

Unutma, burası tam erişim gerektiren ayrıcalıklı bir site!

9. Bilgilendirici Web Site

Çevrimiçi bir sözlüğünüz mü var? Profesyonellerin iş potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmak mı istiyorsun?

O halde kullanman gereken şey tam olarak bu!

Bu web siteleri bilgi iletme konusunda, bir kaynak görevi görür. Çeşitli konulardaki ansiklopediler, haber siteleri bilgilendirici web site örneklerinden bazılarıdır.

Uzun içerikli yazılar olabilirler. Böylece ziyaretçileriniz aradığını bulacaktır.

Yine de bir arama sekmesi koymayı unutmayın, anahtar kelimeler bulmayı kolaylaştırır!

Bunu boş bir sayfa üzerinde başlatarak, sadece gerekli web siteleri ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, amacınla uyumluysa bir haber sitesi şablonu koymak da iyi olacaktır.

10. Kar Amacı Gütmeyen Web Sitesi

Ziyaretçilerini kuruluşunuzun misyonu, hedefleri ve temel değerleri hakkında bilgilendiren bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Kuruluşunun ne olduğunun bir önemi yok, bir okul veya hayvan hakları koruma derneği olabilir. Her koşulda, emin olman gereken şey, misyon beyanınız, bağış sayfanız ve geçmişiniz hakkında kullanıcıları bilgilendirmektir.

Demek oluyor ki, kuruluşunu tanıtmak için ideal bir yerdesin!

Web sitesi türlerini senin için sıraladım ve içeriklerini açıkladım.

Peki doğru web sitesi türünü nasıl seçeceksin?

Senin İçin Doğru Web Sitesi Türünü Nasıl Seçersin?

Bazıları için bu net bir karar olabilir, örneğin bir işletmeniz varsa iş web sitesinin en uygunu olacağı açıktır.

Ancak seçimin, her zaman bu kadar kolay olmayabilir.

Blog içeren bir siteye sahip olmak isteyebilirsiniz veya sitenin sadece üyelerinize özel olması makul görünebilir. Bu durumda dikkat etmen gerekeniz kime hitap ettiğiniz ve hedefinizin ne olduğudur.

Sonuçta, web sitesi türlerini incelediğimize göre, umarım size veya işine dair en uygun web sitesi konusunda daha iyi bir fikriniz vardır. Seçenekleri azaltarak daha az göz korkutucu ve zaman alıcı bir tasarım süreci yaşayabilirsiniz!

Web site türünüzü seçtiyseniz sizinle işbirliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyarız. Bugüne kadar farklı sektörlerden hem yurt içinde hem de yurt dışında öncü firmalarla başarılı işlere imza attık. Prix Studio olarak, sizinle çalışmaktan büyük bir keyif alırız. Bize ulaşmak için iletişim formumuzu kullanabilir veya doğrudan numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.