Bir web taramasında pek çok siteye rastlarız. Çeşitliliğe rağmen, bunlardan yalnızca birkaçı ilgimizi çeker.
Peki ya sizin web siteniz? Yeterli bir kitleye ulaşabilir mi? Bunu sağlamak nasıl mümkün?
Bu blog yazısında web sitenizi nasıl tanıtabileceğiniz hakkında konuşacağız!
Adım Adım Web site Tanıtımı:
- Stratejik Tasarım Kullan:
Okuyucunun dikkatini 15 saniye yakalarsan şanslısın. Bu noktada önemli olan, tasarımının içeriği. Diğer bir deyişle önemli konuların ilk görüldüğü bir ters piramit düzeni tercih et. O zaman okuyucu, web sitenden ayrılmak istemeyecektir!

- Teknik Dilden Uzak Dur:
Önemli olan ne önerdiğini kişisel bir görüş olarak sunmaktır. İşte bu nedenle doğrudan hedef kitleye odaklan. Motive edici ve inandırıcı bir anlatımı seç. İstatistiklerle örneklemek de ikna için iyi bir yol.
Hitap ettiğin insanlara ne yapacağını söyle. Tabii ki bunu kısa ifadelerle yapmalısın. Mesela ‘Az harca, çok kazan.’ veya ‘Az düşün, çok al.’ gibi.
- Diğerlerine Göre Eşsiz Yönünü Vurgula:

Bir markanız varsa bu şu demektir, bir hikayeniz de var.
Unutmayın ki benzersiz bir markasınız. Bu yüzden sesinizi duyurmak için hikayenizi kullanın. Kendinizi, nasıl bir marka olduğunuzu anlatın. Ürünlerinizden de bahsedin.
Gerek markanız gerek ürünlerinizle sıkıcı bir hikâyeyi sıra dışı kılmanız oldukça mümkün.
4. Yeni Ücretlendirme Planları Yap:
Maddi açıdan öncelik, müşteriye göre belirlenmelidir. Var olan müşteri kitlesi, ansızın yeni planlar yapabilir. Başka bir ihtimal, en son planla devam eder.
Şu oldukça açık bir gerçektir ki bu sektörde yeniye geçiş zor ve riskli bir adımdır. Bu karar süreci, genelde 30 gün olmaktadır.
Diğer markalardan farkınızı belirtmeniz şart. Bunu konuşmuştuk. İşte bu kısımda fark yaratan özellikleri sizler için sıraladık!
NASIL FARK YARATIRSIN?

- Fazla iş bağlantıları.
- Kapasite ve bilgi birikimi.
- Sistem değişikliğine açık olma.
- İyi iletişim.
- Net& anlaşılır görüntü.
- İyileştirilmiş bulunma özelliği.
- Kolay takip özelliği.
Şimdiye kadar, bir web sitesinin tanıtımını teknik açıdan ele aldık. Sıra bu bilgileri örnek bir web site üzerinden incelemekte! Eminim ki böylesi anlamanızı kolaylaştıracaktır.
Ve karşınızda… HubSpot!

HubSpot Kendisini Tanıtıyor:
- Şirketinizi ve ekibinizi kısaca tanımlayın. Ardından sağladığınız pazarlama, marka bilinci oluşturma ve/veya reklamcılık hizmetlerini özetleyin.
- Potansiyel müşterinize -bu projede değerli olacak herhangi bir beceri veya nitelik de dahil olmak üzere- bir araya getirdiğiniz yetenekli ekip hakkında biraz bilgi verin.
- Hedefleri, zorlukları ve hedef kitlesi dahil olmak üzere projenin taslağını çıkarın. Sonrasında hedef, hedeflere nasıl ulaşacağınızı ve önerilen sonucun ne olduğunu açıklayın.
- Anahtar proje aşamalarını ve çıktılarını açıklamak için proje programı bölümünü kullanın.
- Sonraki aşamada ilgili maliyetlerin ana hatlarını çizin. Bu, müşterinin sonunda fatura tarafından şaşırmamasını sağlar.
- Müşterinin sizinle kolayca iletişim kurabilmesi için iletişim bilgilerini sağlayın.
- Vaka çalışmaları veya referanslar gibi diğer bilgileri dahil etmek için ‘Ek’ bölümünü kullanın.
- PDF veya Word dosyası olarak indirin.
- Yazdırın. E-posta ile gönderin. Onunla şehre gidin.
Konuya dair ek bilgi için DINO Hub’ın sitesine buradan ulaşabilirsiniz: https://t.me/oraichain_official/563
KISACA..
- Hemen hemen her web sitesi, şeffaftır. En azından öyle olmak için çabalar. Bu amaçla olabildiğince çok veri toplar. Bu verileri takipçileriyle de paylaşır. Başlık ve içeriklerini basit ve anlaşılır bir metriste oluşturur.
- Eğitici ve işlevsel bir yöne sahiptir. Bilgilendirirken bir seçim yapması için insanı yönlendirir. Bu seçim, kimi zaman bir ürün kimi zamansa sadece düşüncedir. Temelde amaç, iknadır.
- İyi organize içerisinde çalışmak, önemlidir. Bu tip bir çalışma, ‘Adım Adım Web sitesi Tasarlama’ başlığındaki adımlarla mümkün.
- Aslında hedef kitlenin istek ve ihtiyaçlarını optimize eder. Böylelikle modern ve geliştirilebilir bir web sitesi açığa çıkar. Bu, web sitenin tanınmasında gerekli bir süreçtir.